Премиерът е там в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум

Премиерът Бойко Борисов разговаря с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси.

СНИМКИ ОТ ФОРУМА В ДАВОС ВИЖТЕ ТУК

Те оцениха високо визитата на министър-председателя в края на ноември миналата година и посочиха, че разговорите в Рияд между представителите на правителствата са отлично начало за ползотворно сътрудничество между двете страни.

Световният икономически форум: Протести срещу Тръмп (ВИДЕО)

Срещата на премиера Борисов със саудитските министри се състоя в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. На нея бяха обсъдени предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите.

Тръмп пристига в Давос

Борисов поздрави министър-председателя на Македония Зоран Заев за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си и го насърчи за продължаване на преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата.

Българският премиер разговаря в неформална обстановка с премиера на Естония Юрий Ратас, с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи.

С бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери Бойко Борисов обсъди ситуацията на Балканите и желанието на България по време на своето Председателство на Съвета на ЕС да фокусира вниманието на международната общност върху евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.