БСП срещу намерението на ГЕРБ и ОП ремонтите да не минават по Закона за обществените поръчки

БСП срещу намерението на ГЕРБ и Патриотите ремонтите на оградата по границата да не минават по Закона за обществените поръчки.

В петък парламентът трябва да разгледа предложението в пленарната зала. Според левицата по този начин управляващите ще направят опит „да заметат” корупционни схеми.

Прокуратурата разследва строежа на оградата по границата

„В деня, в който прокуратурата съобщава, че е образувала досъдебно производство по този случай, ГЕРБ и Обединените патриоти внасят поправка в Закона за обществените поръчки. С която искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на обществени поръчки, и да се правят с пряко договаряне. За нас това означава, че искат да заметат следите от лошото строителство чрез ремонтите и чрез поддръжката да продължат да крадат от оградата”, заяви Корнелия Нинова.

Какво показа филмът на Елена Йончева "Граница"?

„Единствената цел е да има бързина при възстановяването на компрометирани участъци, ако са възникнали. Представяте ли си, ако вървим в цялостната процедура по Закона за обществените поръчки, без да въведем тази по-специална процедура, това означава, че може да отнеме месеци и дори до половин година, при обжалванията на всички тези процедури, които се извършват”, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ.  

 За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.