"Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност", заяви тя

Тя е депутат и все още разследващ журналист. Депутат от БСП, разследва в свой филм пробива на границата ни с Турция през митичната ограда, която пази границата, което се превърна в събитие за политически сблъсъци. 

По темата

По повод премиерата на филма на Елена Йончева „Граница”, който се превърна в поле за политически скандали, тя коментира в „Събуди се”, че той не е скандал.

„Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност. Има бежански канали, които са покровителствани от високо във властта”, поясни тя.

„Това, което показваме, не е ново. Ние не злепоставяме България. Даваме сигнал, за да може съответните органи да вземат мерки”, каза още Елена Йончева.

Тя коментира и последните политически събития у нас и оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.

„Това не е успех за БСП, а за демокрацията в България, защото беше нарушена една демократична процедура. Беше нарушен правилникът на Народното събрание. Той отне думата на лидера на най-голямата опозиционна партия – нещо, което е безпрецедентно за българския парламент. Това означава на практика да няма обществен дебат”, коментира Елена Йончева.

По думите й подаването на оставки у нас не трябва да бъде замитане на следата и даде пример със скандала около Делян Добрев и обвиненията в шуробаджанащина в Хасково.

„Това не е скандал, а престъпление. Ще изчакаме прокуратурата да се самосезира. Ако не, ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се разнищи случая, защото става въпрос за голяма корупционна схема”, каза Йончева.

Тя допълни, че БСП има основание да поиска вот на недоверие към правителството по повод корупцията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.