Няколко самолета са били пренасочени заради снега

Над сто руски туристи са блокирани на летището в Пловдив. В 16 часа следобед аеропортът остава затворен и не приема полети.

Стотици туристи се оказаха блокирани в Нова Зеландия заради буря (ВИДЕО)

В понеделник на летището е трябвало да кацнат пет самолета, но те са били пренасочени. А от понеделник вечерта група от 140 руски туристи е блокирана на летището. Една част от тях  се намират в чакалнята, а други - в зоната за заминаващи.

Сред тях има и семейства с малки деца, е трябвало да излети още в понеделник в 14.30 часа.  Полетът до Москва е бил отменен в последния момент заради обилния снеговалеж, който е затрупал пистата и летището на практика е спряло да функционира.

Хиляди туристи - блокирани във Френските Алпи

Руските туристи са прекарали една седмица в ски курорта Банско. Сега голяма част от тях са притеснени, защото във вторник е трябвало да бъдат на работа и сега не могат да оправдаят отсъствието си. Някои дори могат да загубят работните си места.

Двама французи влязоха в самолет по време на полет (ВИДЕО)

Втори ден на летището в Пловдив чакат да кацне и група от Москва, която е планирала почивката си на Банско. Те вече изпускат резервациите си.

В късния следобед пистата на летище Пловдив беше почистена. Очаква се следобед летището да възобнови работа. Първият полет, който ще кацне тук, ще е от Москва.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.