Те разказват, че са влюбени в страната ни

Те имат четири деца, живели са в почти цяла Европа, но са родени в Русия. Днес  живеят в българското село Полски Сеновец, гледат котки, кучета, зайци, прасета и обожават България. За руснаците, които никога не обличат пуловери.

Ксения и Евгени Смислови са родени в Русия, но преди 10 месеца избират да живеят в България.

"Много обикаляхме -  Финландия, Испания, Чехия, Гърция. Почти купихме къща в Испания. Случайно попаднахме на морето в България и решихме да попътуваме из страната.И когато дойдохме в това село се случи истинско вълшебство", разказва Ксения.

МИНУС 68 ГРАДУСА: В сибирски град забраниха богоявленските къпания (СНИМКИ+ВИДЕО)

Избират България заради природата, близкия език и култура. Купуват къща през 2014-та година, ремонтират я и 4 години по-късно е техен дом. 

" Дойдох в тази къща и рабрах, че това е моят дом. Разходих се по поляните и около мен летяха пеперуди, беше абсолютно вълшебство", казва тя и добавя, че е много по-щастлива, отколкото, когато е живяла в Москва.

"Да хванеш гората": Пол - един англичанин в село Паламарца

Евгени и Ксения са заедно почти 10 години. Тя е хомеопат , той инженер. Имат четири деца, които се обучават вкъщи. 

"Децата учат дистанционно в Москва, тоест с тях се занимавам аз, после онлайн взимат изпитите. При нас има определена свобода, не е нужно да се придържаме строго към програмата и затова можем да се състедоточим върху неща, които се харесват на децата. Даня например се увлича по палеонтология, задълбочено изучава древна история", разказва Ксения. Друго от децата им пък иска да стане фермер. Ксения казва, че това е домът, в който иска да остарее.

До 35% от работниците в предприятията ще могат да са чужденци

"С руснаците няма проблеми, и те се опитват да учат български, посвикнаха. Много добро семейство са, бащата е инженер, тук се устроиха, контактуват с населението, ходят тук по кафенцето", разказва кметът на селото.

Освен семейство Смислови в Полски Сеновец има и други чужденци.

"Около 20 семейства англичани, 5 семейства руснаци, 4 семейства италианци", изрежда кметът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.