Кой помага на прикованата в инвалидна количка Жени да се изкачва по склоновете на Рила

Да достигнеш снежните върхове, без краката ти да докосват земята – това е каузата на група приятели, които са си поставили за цел да сбъдват мечти. Екип на NOVA ни среща с Жени, която от три години е прикована на инвалидна количка, но благодарение на няколко момчета, отново може да усети тръпката да бъде свободна.

През 2014 г. Евгения Кусева претърпява пътен инцидент с мотор. Пометена е от шофьор, който не спрял на знак Стоп. Лекарите се борят за живота й и я спасяват като по чудо.

ПОДВИГЪТ НА ЕДНА МАЙКА: 4 км пеша, за да води детето си на училище

След инцидента Жени е напълно обездвижена. По нейни думи – едва вдига сутрин главата си от възглавницата. Отказва да потърси отговорност за действията на водача, виновен за състоянието й. А той дори не й се е извинил.

Но Жени е мъжко момиче и го доказва през последните три години. Голямата й страст са моторите. Тя е един от хората, които стоят зад създаването на мотор за хора с двигателни увреждания.

Към днешна дата, освен ежедневните упражнения с рехабилитатор, Жени тренира баскетбол, язди кон. Завършила е богословие и има рекламна агенция.

Животът я среща с правилните хора в точното време. Те поставят пред Жени ново предизвикателство – да усети свободата отново, като изкачи връх Мусала. Те са героите на нашето време – Ники, Ангел, Иван , Влади и Коста, яхнали моторни шейни.

Депутатите заличиха думата "инвалид" от законодателството

От управата на Природен парк „Рила” правят изключение като им разрешават да качат Жени с моторни шейни по склоновете на Рила.

Още по темата гледайте във видеото.

Ако искате да помогнете на Ники, Ангел, Иван , Влади и Коста да продължат да радват хората с увреждания, можете да станете доброволци или да дарите средства по следната банкова сметка:

Алианц Банк България

IBAN: BG33BUIN95611000508840

SWIFT: BUINBGSF

Титуляр: One Life Charity