Бившият депутат ще бъде глобен с 3 хиляди лева

Върховният касационен съд отмени присъдата на бившия депутат Александър Методиев - Бат Сали. В крайна сметка той ще трябва да плати само глоба в размер на 3 000 лв. за хулиганство. 

ВКС отмени решението на Софийския градски съд в частта, в която Методиев е осъден на "обществено порицание" и на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. 

Делото пред ВКС е образувано по касационна жалба на защитниците на подсъдимия Александър Методиев срещу въззивната присъда от 07.06.2017 г. на Софийския апелативен съд.

До делото се стигна след инцидент от началото на май миналата година. Според разследващите Методиев попречил на пътни полицаи да глобят него и негови приятели.

Бат Сали: Не съм обиждал и заплашвал полицаи

Държал се грубо и непристойно и заплашил полицаите, че ще ги уволни. Съдът реши, че депутатът е нарушил закона. Адвокатът на Методиев заяви, че ще обжалват решението на съда. 

Върховните съдии приемат, че действията на Бат Сали са "непристойни": "подсъдимият парадирал с качеството си на народен представител, размахвайки служебната си карта; търсел обяснение от полицаите защо съставят актове на „неговите хора“; искал от тях отчет какво правят и защо спират автомобили; отправял към полицейските служители груби реплики, настоявал да му представят актовете, които били съставени до момента и доказателства за какво били съставени; заплашвал ги с уволнение и пр."

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес