Рекламата била за екстри и отлично обслужване

Зрители на NOVA се оплакаха от хотел в село Чифлика, Троянско. Хотелът е с три звезди, с всички екстри и отлично обслужване. Но според клиентите това е само в рекламата. На място се сблъсквали с "мизерия".

„Услугата, която предлагат, не струва нищо, обаче е облечено в хубав целофан”, заявява Георги Бабев.

Хотелът се намира в село Чифлик, Троянско. Георги Бабев и семейството му решават да отседнат там в дните около 3 март. Привлича ги лъскавата реклама.

АБСУРД: Да платиш два пъти за едни и същи нощувки в хотел

„Решихме да отидем на място, където има минерална вода, децата да могат да се къпят, да е топло. Проверихме в интернет, харесаха ни снимките и очаквахме на базата на тази висока цена да получим качествена услуга”, разказа Бабев.

Вместо това твърдят, че са получили стая в мазето на хотела, мръсотия и една нощ при минусови температури. Преживяването им струвало 180 лв.

„Дори човекът на рецепцията каза, че ние сме настанени в бившето сервизно помещение. Имаше ужасни петна по мокета. Таваните са облепени с хартия и тиксо, да се скрие падналата мазилка. Пукнатини навсякъде по сградата. Дограмата е изключително стара и духаше. Вратата, която беше към терасата, не можеше да се затвори. И влизаше вятър и студ”, разказва Бабев. „Дадоха ни една малка електрическа печка, за да се топлим”.

Дават им я не от хотела, а клиенти от съседна стая. "Управителят отказва да съдейства или да върне парите", твърди Бабев. 

„Той като управител няма права да връща пари, каза да му напиша имейл с моите оплаквания, който щял да препрати към шефовете му в София. Обърнах му внимание на петното и впоследствие сложиха един знак: „Внимание! Мокър под”, така и не изсъхна това петно за един цял ден”, разказва Бабев.

МИЗЕРИЯ "ДВЕ ЗВЕЗДИ": Защо затворен от властите хотел работи? (ВИДЕО)

Пари не получава, но получава извинение във Facebook.

„Уважаеми г-н Бабев, благодаря за коментара Ви, тъй като ни помага да подобрим услугите си. Съжаляваме, че не успяхме да удовлетворим очакванията ви”.

Почивката за Георги и семейството му приключва на следващия ден, когато се прибират в София. Вместо да подаде жалба, мъжът публикува снимки на мизерията във Facebook. Следва вълна от коментари от десетки излъгани клиенти.

Мазилката от стените падаше. Под масичката имаше люспи от семки. Непочистени от предишните гости. Климатикът не работеше. В банята нямаше кърпи. Да не говорим за халати. Попитах на рецепцията за кърпи. И какво ми дадоха - протрити халати, които прозираха от износването и нямаше как да се облекат”. Така звучи само един от коментарите.

Малина Тончева от Русе също проваля дълго чаканата си почивка - подарък от децата й за 50-годишния й юбилей.

„С влизането в стаята миришеше на мухъл. Мокетът беше страшно занемарен, мръсен, целият в петна. По средата с някаква метална лайсна, счупена и залепена с тиксо. В банята - огледалата счупени, ваната изкъртена, изпотрошена, захабено. Плочките не знам от кое време са. Басейнът, там беше абсолютна мизерия. Там плочките не са мити сигурно откакто хотелът е построен”, коментира Малина Тончева.

А след всичко това, остават и без вода.

„Нито топла, нито студена. Нямаше с какво човек да си измие зъбите. Имали авария. Ще бъде отстранена. На следващия ден отидох да питам на рецепцията, да не стане пак така. Не. Не. Но водата пак беше спряна”, заявява Малина Тончева.

А в полунощ започва и ремонт.

„Чувам някакво адско къртене някъде. Явно хората са изчакали всички почиващи да заспят и се почва едно яко къртене, събаряне, пробиване, някъде на стени ли, на какво, не можах да разбера. Това беше до сутринта”, заявява Тончева.

След нашия сигнал последва проверка от Министерството на туризма.

„Трагично състояние на първия етаж в хотела. Влага по стените. Течове по тавана на първия етаж. Много странни ремонтни дейности, облепвани с картон, хартия и тиксо, така че да се закрият дупки, течове, кабели висящи. Множество счупени елементи от оборудването и обзавеждането на хотела”, разказва Лиляна Арсова от Главната дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма.

Проверка правят и от дирекцията за Национален строителен контрол, Регионалната здравна инспекция и от Агенцията по безопасност на храните.

„В момента този хотел въобще не трябва да работи. Той не отговаря на никакви звезди”, заявява Лиляна Арсова.

Оплаквания има и в комисията за защита на потребителите.

„Актовете, които ние сме съставили, са 12. На стойност около 10 000 лв.”, заяви Димитър Маргаритов, началник на КЗП.

Потърсихме и управата на хотела, но до този момент не сме получили тяхната позиция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.