Какво е да платиш над 300 лева за три нощувки в полеви условия?

Да платиш над 300 лева за три нощувки в абсолютна мизерия. Хотел "Рила" в курорта "Семково" функционира въпреки забраната за експлоатация. Зрител на NOVA сигнализира за полевите условия там. 

По темата

Пламен решава да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането в хотела проблемите започнали.

"Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някъв страшен ад", разказва Пламен.

Екип на NOVA отиде в хотела заедно с представители на Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите. Управителят на хотела се казва Васил Георгиев Иванов. В продължение на месец той е неоткриваем. Никой от служителите на хотела не желае да съдейства на проверката.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Това не е първият път, в който проверяващите идват в хотелa и установяват нарушения. От инспекторите разбираме, че хотелът не е изпълнил необходимите изисквания още при стартиране. Освен хотела, проверяващите затварят и басейна.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува.

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен. 

Очакваме и вашите сигнали за нередности. Изпращайте ни ги ТУК