Това стана ясно от думите на вицепрезидента на комисията Марош Шефчович

И Еврокомисията наблюдава сделката за ЧЕЗ. Това стана ясно от думите на вицепрезидента на комисията Марош Шефчович, който е на посещение у нас.

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

Последната дума по сагата ЧЕЗ е на Прага и се чака, а дотогава коментарите са предпазливи. От „Инерком” увериха, че част от парите ще са техни, а другата част - на банки. Засега не са им отказвали.

„Преговорите се водят с нормален тон. Шумът, който се вдига последните няколко седмици, не ни помага и леко бави цялата задача”, обясни финансовият консултант на „Инерком” Веселин Захариев.

Петкова: Правителството няма как да даде отговор за финансиране на сделката за ЧЕЗ

ЧЕЗ изостри вниманието и на Европейската комисия. Вицепрезидентът й Шефчович обсъдил темата с премиера Борисов и се разбрали да не се месят, защото сделката била между частни дружества.

„Разбира се, че наблюдаваме този процес, защото е обект на голямо публично обсъждане в България. Вярваме, че българските власти ще проследят операцията според европейското законодателство”, заяви Шефчович.

"Инерком" за ЧЕЗ: Държавата не е единственият гарант за обществения интерес

Еврокомисията не си позволи и да дава оценки.

„Много е трудно да отговаряме на хипотетични въпроси като дали България да участва като държава, защото отнема време на анализите”, допълни още Марош Шефчович.

Шефчович: България е най-подходяща за газов хъб (ВИДЕО+СНИМКИ)

От „Инерком” вече уведомиха Комисията за защита на конкуренцията, че са сключили сделка с „ЧЕЗ Груп”. Днес тя официално потвърди, че знае и ще проучи  дали сделката ще влоши конкуренцията на пазара и ще накърни ли интересите на потребителите.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.