Той заяви, че Възродителният процес е най-голямото етническо прочистване след Втората световна война

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблюдаващия прокурор по т.нар. „дело срещу имамите”, в което се създава етническо и верско противопоставяне. Това стана ясно от думите на председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Корница, съобщават от пресцентъра на ДПС, цитирани от БГНЕС. "Думите на прокурора потвърждават нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически процес на натиск и преса върху нас, коментира Карадайъ. Ако е нужно, знаем как и можем да направим още, но нека видим действията на прокуратурата", заяви той. Лидерът припомни, че становището на прокуратурата по повод на дърпането на възрастни жени на границата от страна на националистите, бе оставено без последици, с аргумента, че нямало достатъчно доказателства.

ПРОВОКАЦИЯ ИЛИ ИНТЕГРАЦИЯ: Деца от градина в Момчилград - с турски танц (ВИДЕО)

Той отбеляза, че именно това е двойният аршин. „Единия, който му виждаме действията през медиите и другото, което се случва 8 години с нашите имами. Това е разликата.” заключи Карадайъ.

Съдът прекрати дружество, с което незаконно е финансирана ДОСТ

"ДПС ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще настоява събитията и участниците в т. нар. „възродителен процес” да влязат за изучаване в учебниците. Председателят реторично попита: "На кое му казват те възродителен процес?! На най-голямото етническо прочистване след Втората световна война, т. нар голяма екскурзия 1989 г., или на опита за насилствена асимилация 1984 година, или на опита за насилствена асимилация 1975-76 година ,или на опита за насилствена асимилация 1972-73 година или на опита за насилствена асимилация 1964 година. ДПС ще настоява нашата история на нашата Родина да влезе в учебниците."

ДПС няма да подкрепи референдум за Истанбулската конвенция

Карадайъ завърши с призив за заедност и единство. „Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни”.

Той каза това на възпоменателен митинг в с. Корница, община Гоце Делчев. Събитието, организирано от ДПС премина под надслов „Миналото не е пепел... Паметта е жива!” и отбелязва 45 години от трагичните събития на т.нар. „възродителен процес” в с. Корница

Рамадан Аталай от ДПС: Искаме демонтаж на тези, които не са готови да управляват

След края на митинга бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите в с. Брезница и Корница. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.