Oрнела Соле - българка, живееща в Лондон, има нужда от средства за лечение на рак в Германия

"Искам да видя как моето красиво момченце расте - това е единствената мисъл, с която се събуждам и заспивам всеки ден през последният месец и две седмици, откакто ми съобщиха, че имам 6 до 9 месеца, за да живея" - разказва младата майка Орнела. 

Историята започва още през 2011 г., когато за първи път се появяват симптоми, които лекарите в България не свързват и асоциират с онкологично заболяване. През май 2015 е диагностицирана със стадий Т4 M0 максиларен невроендокриннен карцином на синуса. Казват ѝ, че е 77-ият случай в света от 1965 г. насам и шансът да бъде излекувана са минимални поради типа рак. 

Предложени са ѝ шест цикъла на лечение с висока доза химиотерапия и лъчетерапия (chemoradiation). След две алергични реакции към химиотерапията, отказва останалите три цикъла и завършва радиотерапията. 

В началото на терапията е предупредена, че поради лечението не може да има деца, но само два месеца след като ѝ съобщават, че е освободена от рака, разбира, че ще стане майка. Бременността е сложна и рискова, но синът ѝ Лука се оказва най-голямата мотивация в живота.

За съжаление обаче на 25 април 2018 Орнела получава съкрушителната новина, че ракът се е завърнал и този път шансът за оцеляване е още по-малък. Получава диагнозата T4 M1 невроендокринен карциномен метастазис на костите. Ракът е заразил бедрото, бедрените кости и долната част на гръбнака ѝ. 

Прогнозата на лекарите е от 6 до 9 месеца живот без лечение и до една година с лечение, ако се повлияе добре от терапията. Тогава Орнела решава, че няма да се предаде и да остави сина си и се свързва с единствената клиника, която предлага лечение за диагнозата ѝ с прогноза за оцеляване - "Hallwang Clinic" в Германия. 

След 2 конферентни разговора и лична среща с онколозите в клиниката, получава индивидуален медицински план и оферта за лечение на стойност €213,396, която надхвърля първоначалната обявена сума за лечение заради нуждата от биопсия, допълнителни тестове и нуждата от допълнителни курсове терапия. Благодарение на всички хора дарили до момента остават още €73,000, а лечението започва на 26-ти юни, тъй като обстоятелствата не позволяват губене на време, а болките стават все по нетърпими.

"Думата "Благодаря" няма силата да опише или олицетвори смирението и топлината, които ми дарявате! Надеждата с която ме изпълвате!" - с тези думи Орнела благодари на всички добри хора, които ѝ помагат. 

Всеки желаещ може да дари по следния начин: 

На https://www.gofundme.com/desiretolive или на сметка:

IBAN: GB29 BUKB 20907443828654, Barclays Bank PLC, SWIFT code: BUKBGB22, Ornela Kotupanova