Мицкоски излезе с мотива, че не му е била ясна концепцията защо представители на всички парламентарни партии не са налице.

В Клуба на депутатите тече лидерската среща, свикана от премиера Зоран Заев. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски си тръгна в кратката почивка, която беше дадена на заседаващите, съобщава БГНЕС.

НАТО: Русия няма право да решава от името на съседите си за членство в Алианса

В момента на срещата присъстват премиерът и лидер на СДСМ Зоран Заев с Радмила Шекеринска, Али Ахмети и Буяр Османи от ДСИ Зиядин Села и Арбен Таравари от Алианс за албанците Мендух Тачи и Имер Алиу от ДПА, Африм Гаши от едното и Билал Касами и Фадил Зендели от другото крило на Беса, Горан Милевски и Дуфе Кукоски от ЛДП, Лиляна Поповска и Мая Мораканин от ДОМ, Люпчо Димовски и Владанка Авирович от Социалистическа партия, както и Тито Петковски и Горан Мисовски от НСДП.

Кремъл: Споразумението между Гърция и Македония не укрепва сигурността на Балканите

Мицкоски напусна срещата с мотива, че не му е била ясна концепцията защо представители на всички парламентарни партии не са налице. Той призова премиера и лидер на СДСМ Зоран Заев най-късно до понеделник да организира лидерска среща във формата, която преди се е поддържала - с присъствието на лидерите на четирите най-големи партии СДСМ, ДСИ, ВМРО-ДПМНЕ и главната опозиционна партия албанците.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.