Пътуващите чакаха с часове

Километрична колона от пътуващи към Гърция се образува на пътя към ГКПП „Кулата” в събота сутрин.  Близо 8 километра бяха автомобилите и на  ГКПП "Маказа".

С дълъг престой в колите започна почивката на хиляди туристи. На изхода от Благоевград също имаше огромна тапа, тъй като там пътят от две ленти преминава в една. Интензивен бе трафикът и на входа на Кресна заради множеството пешеходни пътеки.

ИНТЕНЗИВЕН ТРАФИК: Стотици хиляди на път в последния почивен ден (ОБЗОР)

А на самата граница колоната от автомобили бе около 5 км. Въпреки че гишетата работеха на пълни обороти и на облекчен режим, времето за преминаване беше повече от час.

Пътят от София до "Кулата" отнемаше над 3 часа, а тапи и задръствания, въпреки забраната за камиони, се оформяха непрестанно. 

Засилен трафик и колони от автомобили на ГКПП "Маказа" (ВИДЕО)

За да не чакат в автомобилите си, част от хората тръгнаха пеш към близките бензиностанции и превърнаха магистралата в пешеходна зона. Полицаи се опитваха да въдворят ред и да освободят аварийната лента, но автомобили се движеха и в нея.

Интензивен е трафикът и на ГКПП „Капитан Андреево”. Колони от автомобили са се образували от турска страна заради завръщането на така наречените гастарбайтери към Западна Европа. Само за последното денонощие през границата са преминали 9000 автомобила.

Километрично задръстване на ГКПП „Кулата” (ВИДЕО+СНИМКИ)

От турска страна опашката стига до над 15 км. Хората чакат между 5 и 10 часа, за да преминат от Турция в България.

ГОЛЯМОТО ПРИБИРАНЕ: Засилен трафик и катастрофи след почивните дни

От Дирекция "Гранична полиция" препоръчват да не се пътува, освен ако не е спешно. Очаква се интензивният трафик да продължи и в неделя, а след това да се нормализира, тъй като гастарбатерите бързат да се приберат в Западна Европа, където учебната година започва в понеделник.

Репортери: Антон Чавдаров и Димитър Иванов

Повече по темата вижте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.