Колони от автомобили се образуваха по пътя от гръцката граница към София

Интензивен трафик в последния почивен ден. Стотици хиляди автомобили тръгнаха на път в цялата страна.

А жители на Ловеч блокираха спонтанно главния път Варна-София. Причината - недоволството от състоянието на болницата в Ловеч.

Протестът премина мирно и приключи към 18:00 часа. Над 500 жители на Ловеч и лекари от местната болница затвориха пътя София-Варна в час пик за прибиращите се от серията почивни дни. Поводът е липсата на яснота около съдбата на областната болница.

Въпреки образувалите се километрични опашки шофьорите проявиха разбиране. А лекарите, които протестират от две седмици, настояват само за едно:

„Искаме среща с министъра на здравеопазването и с Бойко Борисов. Това е – има открито писмо”, заяви Анка Георгиева, изпълнителен директор в оставка на МБАЛ – Ловеч.

В ДЕНЯ НА ГОЛЯМОТО ПРИБИРАНЕ: Блокада на пътя София-Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Колони от автомобили се образуваха по пътя от гръцката граница към София. На места дори се образуваха тапи – в района на Благоевград и Симитли.

Забраната за движение на тежкотоварни автомобили, която влезе от в сила от 14:00 часа, ядоса отново шофьорите на камиони.

В последния почивен ден хората тръгнаха на път още отрано и така първите колони на пътя бяха факт още преди обед. Малко по-късно трафикът от Банско допълнително усложни обстановката на пътя.

Около 12:30 часа движението в отсечката Симитли-Благоевград почти спря.

На границата ни с Гърция проблеми нямаше.

На магистрала „Тракия” движението беше изключително натоварено, подобно е положението на магистрала „Хемус”.

Още гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.