Това не е първо разследване за данъчни злоупотреби на техни фирми, твърди журналистът Стефан Ташев

Над семейството на Ветко Арабаджиев е имало политически чадър години наред, твърди разследващият журналист Стефан Ташев.

КАЗУСЪТ "АРАБАДЖИЕВИ": Има ли доказателства за престъпление?

„Прокуратурата да провери работата на семейство Арабаджиеви малко по-назад – от пролетта на 2005 година. Тогава при мащабна операция срещу контрабандата на турско и китайско карго през България и пране на пари, са арестувани шефката на митницата в Горубляне Снежина Ангелова и шефът на казиното в хотел „Марица”. Разследването срещу семейството на бизнесмена Ветко Арабаджиев е било „покрито”, както е станало и по-късно през 2008 година”, заяви в предаването „Здравей България” Ташев. Той призова прокуратурата да провери кой е спрял тези разследвания преди няколко години.

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода под гаранция

Припомняме, че при акция на Специализираната прокуратура в хотели на семейството бяха открити 10 млн. лева.

„За всички суми над 5000 лева се декларира произход пред банките и данъчните власти", припомни финансистът Емил Хърсев. Той посочи, че в брой се ползват пари за сделки, които не трябва да бъдат обявявани, както и подкупите, но също така човек може да държи пари в брой и защото го е страх да ги държи в банката.

Още гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.