Жители на столичен квартал бяха шокирани от абсурдно високите сметки

3800 лева сметка за вода. Жители на столичния квартал „Красно село” бяха не просто неприятно изненадани, а шокирани от рекордните фактури. При такава сметка човек би казал, че хората от блока имат плувен басейн в мазето.

ШОКИРАЩ РЕКОРД: Защо сметките за парно за месец март са най-високи?

Фактурите са получени в двата входа на блок 200 в квартала. Сред сметките има такива за 3400 лв., 2700 лв., 1740 лв., както и 3800 лв. Рекордно високите сметки са изравнителни и са за последната половин година.

ОМАГЬОСАН КРЪГ: Осъден от „Топлофикация” смолянчанин търси кой е отговорен?

Хората не могат да си обяснят рекордно високите сметки. По думите им е невъзможно толкова много кубици вода да минат през тръбите на апартаментите. Според тях това е очевидна техническа грешка, която трябва да бъде установена.

1400 кубика за половин година – толкова, според „Софийска вода”, е изразходвало петчленното семейство на Станислав. В същото време индивидуалният му водомер отчитал по 60 лв. месечно.

От „Софийска вода” признават, че подобни сметки са прецедент. Търсят причината. Ще правят проверки на инсталацията и на индивидуалните водомери. Междувременно хората отказват да платят и са готови да стигнат до съд.

След излъчения репортаж от КЕВР поискаха „Софийска вода“ да предостави информация за резултатите от извършваната проверка за високите сметки. След като докладът бъде получен, регулаторът ще се произнесе по казуса.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.