Държавният глава и съпругата му заминават на 3-дневна визита във Великобритания

Президентът Румен Радев заминава на работно посещение във Великобритания по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II, съобщават от прессекретариата на „Дондуков” 2. Визитата ще се състои в периода 17 - 19 октомври, а държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

РАЗГОВОРИ С ВАТИКАНА: Ще дойде ли папа Франциск в България догодина?

В сряда Радев ще посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се планират и контролират всички морски дейности на Алианса. Ще се срещне с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън. Очаква се двамата да обсъдят съвместните операции и учения, в които България участва, както и сътрудничеството на Военноморските ни сили в рамките на НАТО. По-късно същия ден президентът ще се срещне с наши сънародници, живеещи във Великобритания.
 
В четвъртък Радев ще има аудиенция при Нейно Величество кралица Елизабет II.

По-късно през деня президентът ще изнесе лекция на тема "Предизвикателства за сигурността пред Европа" в "Оксфорд Юниън" - най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд. Държавният глава ще разговаря и с български студенти, които следват на Острова, както и с членове на Комитета на "Оксфорд Юниън".

Президентът призова за мълчание потемата за новите самолети

В рамките на визитата си във Великобритания в петък държавният глава и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

На Острова първата дама Десислава Радева ще разговаря с учители, работещи в българските училища във Великобритания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.