Двамата заявиха пред CNN, че се надяват убийците на журналиста да бъдат изправени пред съда

Синовете на убития саудитски журналист Джамал Хашоги призоваха да им бъде върнато тялото на баща им и казаха, че искат да отидат в Саудитска Арабия, за да по погребат, предаде Ройтерс.
Салах и Абдула Хашоги заявиха в интервю за CNN, че без тялото на баща им тяхното семейство не може да жалее и да преодолее емоционалното бреме на неговата смърт, съобщава БТА.

Ердоган: Хашоги е убит със заповед от най-високо равнище

"Това не е нормална ситуация, това изобщо не е нормална смърт. Сега искаме единствено, заедно с другите от семейството, да го погребем в гробището Ал-Баки в Медина. Говорих по въпроса със саудитските власти и се надявам, че това ще се случи скоро", каза Салах Хашоги.
На 24 октомври той се е срещнал в Рияд с крал Салман и с престолонаследника, които са изказали съболезнования на него и на другите членове на семейството. На следващия ден Салах е заминал за Вашингтон и интервюто му за CNN е първото му публично изявление оттогава, посочва Ройтерс.
Салах Хашоги получил уверения от крал Салман, че убийците на баща му ще бъдат изправени пред съда. "Джамал Хашоги никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени", каза синът на убития саудитски журналист пред CNN.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.