Световни лидери говорят за реалността от бъдещето

През последните години добавената виртуална реалност набира все по-голяма популярност. На 9 ноември в София се организира Форум "Бъдещето на реалността". Посетителите ще изпробват 30 различни изживявания от добавената виртуална реалност, комбинирани с изкуствен интелект. 

Учени създават електричество чрез гъби и бактерии

"Ако създадем лаборатория в страната, България има шанс да бъде една от водещите страни в света в тези иновативни технологии. Можем да произвеждаме и дистрибутираме в Европа и други страни от света", заяви съорганизаторът на конференцията "Бъдещето на реалността" Светлин Нейски.

По негови думи най-иновативното в технологията е, че се среща изкуствен интелект във виртуална среда. Той може да бъде всеки - лидер, психолог, учител. 

В Сингапур тестват летящи безпилотни таксита

"Ние учим компютъра да бъде като човешко същество. Той може да общува с даден човек, свободно както ние общуваме. Вярваме, че това е бъдещето в образованието. Изкуственият интелект може да бъде в ролята на учител или терапевт, който да общува с нас", обясни собственичката на иновационния фонд обясни Яо Хуанг.

По нейни думи ще може да се прави ясна разлика между истинската и виртуалната реалност. Доказано е, че ако човек придобива знания по този иновативен начин, той ще си спомня 80% повече от това, което би научил по традиционния начин, каза още Хуанг. Изкуственият интелект е създаден специално за преподавателски цели.

От НАСА откриха взривяващи се златни звезди

"Прекарахме 3 години в обучението на изкуствения интелект. В момента имаме платформа, която да го обучи само за 1 месец. Данните отиват в Интернет", добави Хуанг.

Вижте повече по темата във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.