Разследването търси свидетели, които биха могли да разпознаят руснаците Александър Петров и Руслан Боширов

Скотланд Ярд публикува нови клипове на заподозрени за инцидентите в Солисбъри и Еймсбъри, като поиска от обществеността помощ за по-нататъшното разследване.

Руски сайт посочи трети замесен в отравянето на Скрипал

Разследването търси свидетели, които биха могли да разпознаят руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от британската страна за отравянето на бившия полковник ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. По-специално полицията се интересува от изясняването на "един от ключовите моменти", свързани с мястото, където фалшивата бутилка от парфюма на Нина Ричи е била открита, пише БГНЕС.

Става въпрос за времето от момента, когато е била хвърлена на 4 март, до момента, в който е била открита от Чарли Роули.

Кой е вторият руснак, заподозрян в отравянето на Скрипал

В първия видеоклип Петров и Боширов са заснети на гарата в Солсбъри, където са пристигнали малко преди обяд на 4 март. Във втория клип заподозрените минават в 11:58 ч. покрай бензиностанция на Уилтън Роуд, разположена близо до къщата на Скрипал. В третия видеоклип двамата мъже се разхождат по посока на гарата покрай "Фишъртън стрийт" в около 13.00 ч. и преминават през моста по река Ейвън.

Заподозрените за отравянето на Скрипал проговориха (ВИДЕО)

В един момент Петров се забавя, спира, изважда телефона си и прави снимки. След това двойката продължава по пътя си, обсъждайки нещо с усмивка. В допълнение към видеозаписите Скотланд Ярд също публикува снимки на три пластмасови части, подобни на компонентите на пулверизатор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.