Сред потърпевшите е фирма за безалкохолни напитки и бира

Мъж източва резервоари на фирма за безалкохолни напитки и бира в град Своге. На охранителни камери се вижда как той обикаля с туба, в която преточва горивото. Това се случва за четвърти път, казват потърпевшите.

„Последният случай беше на 5 декември. Дойдох сутринта и отидох да преместя един от камионите, за да не пречи. След около минута той изгасна. Стана ми ясно, че няма гориво. Погледнах камерите и видях, че през нощта е имало движение и около другите камиони”, разказа в ефира на „Здравей, България” един от служителите на фирмата. Той допълни, че са източени няколко камиона, а загубите са около 300 лв.

„Дръжте крадеца”: Кой открадна багер?

„Сигнализирали сме органите на реда, но официална жалба няма. Винаги обаче са идвали и сме предавали записите. Има и други подобни случаи в града”, допълниха още от фирмата.

От полицията отговориха, че официално оплакване, подадено при тях, няма и затова не могат да дадат информация дали записите са взимани с цел установяване кражбата на гориво. Те съветват хората да подават жалби, за да могат да се водят следствени действия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.