Руският президент е подчертал, че са създадени условия за постигане на надеждно споразумение

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел са провели телефонен разговор, съобщи пресслужбата в Кремъл, цитирана от БГНЕС.

„Беше задълбочено разгледана темата за сирийския конфликт, като акцента падна върху изпълнението на решенията на срещата на четиристранния връх (между Русия, Турция, Германия и Франция), проведена в Истанбул на 27 октомври тази година. Владимир Путин подчерта, че работата извършена от страните гарантира процеса по създаването на списък с членовете на конституционния комитет, което създава условия за постигане на дългосрочно и надеждно споразумение за Сирия“, заявиха от пресслужбата. 

Доналд Тръмп се появи изненадващо в Ирак

„Канцлерът приветства договора на тристранната контактна група от 27 декември за примирие в Украйна. Тя отново заяви подкрепата си за освобождаването на задържаните украински моряци“ по време на инцидента в Керченския проток, заяви говорителят на германското правителство Улрике Демер.

„Що е отнася до Сирия акцентът беше поставен върху създаването на конституционен комитет, както и обявяването на оттеглянето на американските войски“, каза още представителя на германското правителство.

Меркел и Путин „бяха единодушни в мнението си, че е необходимо да се следи отблизо по нататъшното развитие на политическия процес в Сирия, за да се разреши конфликтът в страната“, отбеляза Демер.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.