Много хора се отправят на път в навечерието на Нова година

Повече от половин милион българи на път за новогодишните празници. Над 100 000 от тях ще посрещнат новата година извън България. Като предпочитани традиционно са Сърбия, Македония и Гърция.

Въпреки многото пътуващи тази събота до сериозни тапи и задръствания не се стигна. Спокойна беше обстановката на всички гранични пунктове. Спокойно беше и по републиканските пътища. На автомагистрала „Хемус” в района на тунел „Витиня” за кратко се стигна до затруднение в движението заради ремонт.

ПО ПРАЗНИЦИТЕ: Бум на пияни шофьори

Трафикът в района на Благоевград, в посока Гърция, не беше интензивен. Проходът „Предел” е напълно почистен и подготвен за пътуващите към Банско.

Част от българите избраха да прекарат празника в западната ни съседка Сърбия. Движението на ГКПП „Калотина” в първата сутрин от уикенда беше спокойно.

Близо с 4% са се увеличили българите, които са посетили Сърбия по време но Коледните празници.

По основните пътни артерии има засилено полицейско присъствие. Екипи на КАТ бяха разположени и на изходите на София, за да регулират движението.

От полицията призовават да не използваме аварийните ленти и да проявим търпение, ако все пак попаднем в задръстване. Очакват се и засилени проверки за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и за неправоспособни шофьори.

Репортери: Ева Костова, Антон Чавдаров, Християна Червенкова, Владислава Тричкова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.