Градът под тепетата се готви за грандиозно шоу за откриване на събитието

Повече от 500 събития ще се проведат в Пловдив през новата година – времето, в което градът под тепетата ще бъде Европейска столица на културата. Голямото откриване ще се състои на 12 януари, когато жителите и гостите на Пловдив ще станат свидетели на уникално шоу. В него ще участват над 1500 артисти, а в организацията му ще се включат повече от 1000 доброволци, каза в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” кметът на града Иван Тотев.

„Подготвяме се от четири години да бъдем Европейска столица на културата. Този проект ни даде куража да започнем мащабна промяна на града. Той все още е строителна площадка”, заяви Тотев. И подчерта, че дейностите по облагородяването на Пловдив ще продължат през цялата 2019 г.

ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ: Пловдив се готви усилено за Европейска столица на културата 2019

Той каза още, че се очаква голямото събитие, провеждащо се под мотото „Заедно”, да привлече около 2 милиона туристи в следващите 12 месеца.

Изпълнителният директор на Фондация „Пловдив” 2019” Кирил Велчев покани всички българи на официалното откриване. Спектакълът „Ние сме всички светове” на 12 януари, от 19.00 ч. ще се изиграе на висока над 30 метра сцена. Сред специалните участници в него ще бъдат Валя Балканска, Теодоси Спасов, много кукери и деца от целия регион. Ще има и огнено шоу, разкри Велчев.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Никол Панчева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.