Това е само началото, заяви депутатът Александър Сиди

Представители на браншовите сдружения в сектор "Автомобилен транспорт" проведоха спешна работна среща във връзка с организирането и провеждането на международен протест на превозвачите на 10 януари 2019 г. в Брюксел.

„Това е поредна среща. Вече съм правил над 10. На нея се очертаха техническите параметри на този протест. По-важното е, че на 10 януари Европа ще затвърди своето лицемерие, защото тогава се гласува в транспортната комисия този пакет „Мобилност” 1 , с който Западна Европа се опитва да открадне бизнеса на стотици хиляди семейства", каза за предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Александър Сиди, депутат, ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО.

Превозвачите готвят масов протест в Брюксел

„Протестът цели да бъде блокиран Брюксел, работата на администрацията. Румънските колеги ще бъдат пред ЕК, ние ще бъдем пред Европарламента”, обясни Александър Сиди.

„Това е началото. Ако се стигне до гласуване на пакета, ще бъде блокиран целият Брюксел. Никой не може да спре 1000 камиона да въртят по Околовръстното на Брюксел и да блокира целия град”, заяви още Сиди.

Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров разкри не само какъв ще бъде мащабът на протеста, но и на какво се надяват превозвачите.

„Планирали сме около 600-700 души да протестират на площад „Люксембург”. С тях ще има и 10 тежкотоварни автомобила. Нашата идея не е първоначално да блокират целия град. Искаме евродепутатите да вникнат детайлно в текстовете. Дали ще ескалират нещата – не се планира. Ние сме отговорна организация”, заяви Димитров.

Още по темата вижте във видеото.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.