След спор на пътя двама младежи нападнали и набили военен

Масов протест в пловдивското село Войводиново. Негови жители излязоха на шествие заради  случай на саморазправа. След спор на пътя двама младежи нападнали и набили военен, който е в болница.

Във Франция арестуван бивш профи боксьор за побой на полицай

Хората се събраха на протест пред местната църква и тръгнаха по посока на ромската махала, която според тях е причината за всички проблеми в селото. Вчера по обяд военнослужещ 33-годишен мъж от селото, прибирайки се от ритуала за Богоявление вкъщи, се стига до саморазправа с двама жители на махалата.  Момчето е в много тежко състояние в болница, предстоят му операции. Хората от селото настояват да бъдат изселени всички, които живеят в незаконни постройки.

КОШМАРЕН ПРАЗНИК: Група мъже пребиха семейство в Свиленград

„Видях само че става търкало на земята. Той е ударен в носа с чело, пада, хващат му якето, мятат го на главата и започва боя. Единият го държи, а другият го рита. При всичките ми писъци и викове за помощ, никой не пожела да спре”, разказва очевидец на случилото се.

„Предстои заснемане, за да се докаже, че тези постройки са незаконни и след това ще бъдат издадени съответните заповеди. До 10 дни ще бъде решен проблемът”, каза кметът на община Марица Димитър Иванов.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.