Министърът на туризма присъства на откриването на Европейска столица на културата

"За мен бе удоволствие да присъствам на церемонията за откриване домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019-а. Първият български град, удостоен с тази титла, е и най-старият жив град в Европа. Той ще събере хиляди творци от страната и Стария континент за над 500 събития, фестивали, експозиции, концерти, за да покаже през света непреходността на българското историческо наследство и богатството на нашите изкуства. Близо 2 млн. туристи се очаква да посетят града. На добър час!". Това написа министърът на туризма Николина Ангелкова на страницата си във Facebook минути след края на грандиозното шоу, с което градът под тепетата откри домакинството си като Европейска столица на културата.

СНИМКИТЕ НА ОЛЕГ ПОПОВ ОТ СПЕКТАКЪЛА ВИЖТЕ ТУК

Спектакълът за откриването под надслов "Ние сме всички светове" бе представен на специално изградената 30-метрова светлинна кула. 

На сцената се качиха повече от 1500 артисти, сред които големите български музиканти Валя Балканска и Теодосий Спасов, много гайдари и кукери. Имаше и изпълнения на лазерна арфа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.