От ГЕРБ са категорични, че парламентарната група на партията застава зад Боил Банов и провежданата от него политика

"От партия, БСП се трансформира във фалшив сайт и негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания. Тази партия, като гледам с какви темпове върви, е на път самата тя да се превърне в една офшорна компания." Това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков, който коментира изнесената информация от Елена Йончева за нарушения при изграждането на Ларгото, предаде БГНЕС.

По-рано днес Йончева изнесе данни, които според нея показват как настоящият министър на културата Боил Банов, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването неустойка на строителна фирма, работила по проекта.

Банов: Рекетират ме със записи от 4 години

От ГЕРБ са категорични, че цялата парламентарна група на партията застава зад Боил Банов и провежданата от него политика.

Йончева със запис срещу министъра на културата Боил Банов

„Бих призовал всички журналисти да спрат да наричат г-жа Елена Йончева разследващ журналист. Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация. То е именно това – подаваш фалшива информация и я тиражираш с цел да опетниш политическия опонент с неполитически средства. Това прави г-жа Йончева“, смята Биков.

Съпартиецът му Маноил Манев подчерта, че според него действията на Елена Йончева са продиктувани от желанието да „гаси голямата жега край себе си“, заради повдигнатите ѝ обвинения за пране на пари от страна на прокуратурата. „Трябваше все пак да се намери някакъв вариант да прехвърляме нещата от болната страна на здравата“, смята Манев.