Компанията среща сериозни проблеми и в други европейски страни

Американската компания за споделено пътуване Uber заяви, че прекратява услугите си в Барселона. Това се случва, след като местните власти внесоха закон с нови регулации, които ще ограничат сериозно функционирането на компанията в испанския град, съобщава БГНЕС.

Uber среща сериозни проблеми и в други европейски страни, тъй като таксиметровите шофьори се оплакват, че е застрашено препитанието им. Компанията съобщи, че е „принудена да прекрати” услугите си.

Транспортен хаос заради стачка на такситата в Мадрид и Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че на 18 януари десетки автомобили блокираха "Гран Виа", която през лятото на миналата година също бе задръстена от таксита по повод на друг протест. Повод за стачката бяха новите правила, обявени от регионалното правителство на Каталуния, които принуждават клиентите да резервират така наречените ВТС - туристически превозни средства с шофьор, най-малко 15 минути преди желания час.

Таксиметровите шофьори обаче твърдят, че услугите, които ВТС предлагат, не са идентични с таксиметровите и поради това тези превозни средства по закон трябва да бъдат резервирани от 12 до 24 часа предварително.

"Искаме двете услуги да бъдат ясно разграничени и единственият начин това да стане е предварителната резервация“, каза Луис Бърбъл, ръководител на Съюза на такситата в Каталуния. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.