Проверката е ключова, ще ми развърже ръцете, каза министърът на културата

Ангел Ангелов не е изнудвал директно, лице в лице, Боил Банов. Това обясни в кулоарите на парламента министърът на културата в отговор на въпрос защо толкова дълго не е предприел нищо срещу съответния служител, съобщава БТА.

"Ако той дойде при мен и ме изнуди, то първо е малко опасно, защото съм експанзивен човек, все още театърът е повече в кръвта ми, отколкото политиката. Когато ти пратят някого отнякъде, който ти казва - той говори за Вас, заплашва, каза да Ви кажа, че ще Ви счупят краката - аз, първо, не съм плашлив човек. Но, ако дойде с лицето си, аз ще подам съответните сигнали, защото атакува вече директно, със собственото си име държавата реално", коментира министърът. И съобщи, че е получавал по принцип множество заплахи, но бил опериран от чувството на страх.

"Бяс ме хваща, когато има някаква неправда", категоричен беше Боил Банов. И отново увери, че е готов да подаде оставка. Смята, че има подкрепата на колегите си от правителството.

"Най-неприятното обаче е защо Ангелов продължава да бъде назначаван от министерство в министерство", подчерта министърът.

Банов в петък е обяснил в прокуратурата своята гледна точка по аферата, но не пожела да даде повече подробности.

Прокуратурата е снела обяснения от Банов и Йончева

"Този бандит е направил манипулативен запис и се прави, че има друг човек, но той е той, продължава да смята Банов. И добави, че в кабинета му са водени десетки оперативки в т.ч. за Ларгото, за театър. Чакам проверката, защото е ключова, ще ми развърже ръцете", подчерта министърът.

Той обяви, че ще направи всичко в рамките на закона, ще види правно как стоят нещата, ще наеме адвокат, преди да заведе дело за клевета срещу Елена Йончева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.