Великобритания трябва да окаже съдействие за възвръщането на САЩ в преговорите за спазване на Договора ракетите със среден и по-малък обхват

Русия ще продължи решително да се противопоставя на разрушителните стъпки на Съединените щати в областта на контрола и неразпространението на оръжията. Това се посочва в изявление на Министерството на външните работи на Руската федерация във връзка с отправените критики към Русия от американските представители.

Столтенберг: НАТО не планира да прехвърля нови ядрени ракети в Европа

"Руската федерация ще продължи решително да се противопоставя на деструктивните стъпки в областта на контрола върху въоръжаването, разоръжаването и неразпространението на оръжия по пътя на консолидация на международната общност около конструктивен дневен ред за укрепване на действащата международна правна система. Всички предприети от нас инициативи се основават на действащото международно право и са насочени към осигуряване на еднаква и неделима сигурност за всички държави", отбелязват от министерството.

Великобритания трябва да окаже съдействие за възвръщането на Съединените щати в преговорите за спазване на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обхват. Това съобщи в страницата си Twitter руското посолство в Лондон.

САЩ напускат договора с Русия за ограничаване на ядрените ракети

„Надяваме се, че британското външно министерство е наясно, че политическото решение за оттегляне от Договора вече е било взето във Вашингтон, също така, както бе направено със Съвместния цялостен план за действие по урегулиране на ядрената програма на Иран. Ако Великобритания е искрено заинтересована за съхранението на стратегическата стабилност, тя се намира в най-добрата позиция да съдейства за това Съединените щати да се върнат на масата за преговори ”, се казва в съобщението на дипломатическата мисия, което е реакция на изявлението на ръководителя на британското министерство на външните работи Джеръми Хънт. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.