Ремонтът беше спрян за 48 дни

Възобновиха строителните дейности по ул. „Граф Игнатиев“. Това стана ясно след среща на заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов с техническия ръководител на ремонтните дейности на улицата и строителния надзор, съобщиха от Столична община. 

Строителството беше спряно за 48 дни - от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г. поради лоши климатични условия.  Изпълнителят на обекта „Джи пи груп“  е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятни метеорологични условия – дъждове през пролетта и лятото. Надзорната фирма информира, че признава 31 дни от заявените, като за тях е предоставен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пуснаха отново трамваите по ул. "Граф Игнатиев" в София (СНИМКИ)

ГРАДСКИ АБСУРД: Опасна ли е пътната маркировка за незрящи в центъра на София?

Представителят на изпълнителя съобщи, че от обектите, включени в Зона 2, до момента е изпълнена ул. „Солунска“. Изцяло са подменени подземните комуникации по ул. „Граф Игнатиев“, завършени са релсовия път и уличното осветление и са положени 50% от настилките по ул. „Граф Игнатиев“ извън трасето на релсовия път.

С възстановяването на строително-монтажните дейности започва работа по площадите „Гарибалди“, „Славейков“ и „Св. Седмочисленици“, както и по  ул.“Граф Игнатиев“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и  перголите на пл. „Славейков“.  Отстраняват се и установени от надзора и възложителя забележки.

Представиха новите ограничители на ул. "Граф Игнатиев" в София (ВИДЕО)

От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. „Цар Шишман“ в участъка между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ген. Паренсов“, където беше поставена временна асфалтова настилка. По време на ремонта ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде увеличена, обновяват се настилката на улицата, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да е максимално облекчен достъпът на пешеходци.

В момента се извършват съгласувателни процедури със „Софийска вода“АД и Министерство на културата за поставяне на подземни контейнери, като всички контейнери, които могат да бъдат заустени в канализацията, ще бъдат изпълнени.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.