Според него Мадуро е направил "ужасна грешка", като е попречил на международната хуманитарна помощ да влезе в страната

Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че проучва "всички варианти" по отношение на Венецуела, като подчерта, че президентът Николас Мадуро е направил "ужасна грешка", като е попречил на международната хуманитарна помощ да влезе в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Има различни решения, различни варианти. Проучваме всички варианти", заяви Тръмп в Овалния кабинет, където прие своя колумбийски колега Иван Дуке.

Стотици войници бяха изпратени на границата на Венецуела с Колумбия

Описвайки като "много тъжно" положението във Венецуела, изпаднала в тежка политическа криза на фона на недостиг на храни и лекарства, Тръмп похвали подхода на опозиционера Хуан Гуайдо, признат за временен президент от петдесетина държави, между които и САЩ.

"Изпитвам дълбоко уважение към този, който за много хора е истинският президент на Венецуела. Той е много смел", подчерта Тръмп.

Президентът Дуке настоя за необходимостта от запазване на натиска върху режима на Мадуро.

"Президентът Гуайдо се ползва с твърда подкрепа и ние трябва да му дадем още по-голяма подкрепа, за да може той да извърши прехода във Венецуела", заяви колумбийският държавен глава.

Мадуро, който отрича в страната му да има глад, отхвърля американската помощ, като казва, че тя е "политическо шоу" и увертюра към военна намеса на Вашингтон. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.