Поводът - мнозинството не прие предложението на левицата за публичен регистър на избирателите

Депутатите от парламентарната група на БСП демонстративно напуснаха извънредното заседание на Комисията по правни въпроси, на което се преразглеждат някои от промените в Изборния кодекс, предаде БГНЕС.

На него трябваше да се обсъди предложения от левицата публичен регистър на избирателите, нови обстоятелства около въвеждането на машинно гласуване в някои от избирателните секции, както и възможността за изработване на график за провеждане на експериментите за електронно дистанционно гласуване.

ЗАРАДИ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС: Парламентарният ден започна със скандал

В началото на заседанието думата взе депутатът от левицата Крум Зарков.

„Самият факт за свикване на извънредно заседание на Правната комисия показва, че нашите критики към работата ѝ снощи са били удачни“, посочи той.

„След като ще поставим на ново обсъждане въпросите на избирателните списъци, на машините, на социологическите проучвания, аз предлагам да преразгледаме и други важни въпроси, например преференциалното гласуване и начина на обжалване на решенията“, настоя социалистът.

Предложението на опозицията не бе прието от мнозинството в комисията. Това стана и конкретният повод от БСП да напуснат заседанието.

„Това е пълен фарс“, заяви ядосан Крум Зарков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.