Всеки ден 30 деца стават жертви на агресия

Десетки популярни личности обединяват сили в една обща кауза – по-сигурна учебна среда за децата у нас. Това ще се случи в събота вечер на благотворителен концерт, който NOVA ще излъчи на живо. През ноември УНИЦЕФ и NOVA започнаха кампанията "Заедно срещу насилието в училище". Статистиката сочи, че всеки ден 30 деца стават жертви на насилие в класната стая.

Родители се обединяват в борбата срещу агресията в училище

„Подготвяме страхотен спектакъл от 20:00 ч. в Централния военен клуб. Редица звезди ни подадоха ръка в инициативата. Ще можем да видим Кирил Маричков, Яна Маринова, Тити Папазов и куп други актьори и певци”, каза в студиото на „Здравей, България” представителят на УНИЦЕФ за България Деница Каменова. Тя допълни, че ще бъдат показани истински истории от живота в училище.

Инициатива в училище: Агресори се срещат със своите жертви (ВИДЕО)

„Хората могат да ни подкрепят и чрез SMS. По този начин ще наберем средства за финасиране на програмата, която ще разработим. Нашите експерти ще влязат в училищата от следващата учебна година. Ще работим три години. Целта е да направим анализ на ситуацията и да работим съвместно с учители, родители и деца. След края на програмата отново ще направим анализ, за да видим какви са резултатите”, заяви Каменова.

Според треньора Тити Папазов най-големият проблем е, че обществото е свикнало с тази ситуация. „Ако хората обърнат внимание на проблема, тогава може би ще има резултати. Не бива да си затваряме очите и да го приемаме за даденост”, допълни Папазов.

Почете по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.