Папа Франциск ще пристигне у нас на 5 май

Папа Франциск ще посети бежански център в София. Днес стана ясна официалната програма за посещението на Светия Отец у нас в началото на май. Освен срещи с държавните мъже и българския патриарх Неофит, папата ще отслужи литургии и ще даде първо причастие на деца от католическата общност у нас.

Тези дни Бернадета е особено съсредоточена в молитвата си -  съвсем скоро й предстои важно събитие – ще приеме първо причастие.

Надява се да получи първото си причастие лично от папа Франциск. Начело на специалната подготовка в тази енория е сестра Йоана.

За добри знания и послушание – децата тук получават специални точки.

А състезанието е голямо, защото не само Бернадета, а няколко стотин деца от цяла България се надяват да получат първото си причастие от Светия Отец.

Това ще се случи по време на литургията в Раковски, на втория ден от посещението на светия отец. В София пък папа Франциск ще отслужи неделната си литургия на площад "Батенберг".

"Всички са добре дошли. Всички ще бъдат приети на тази литургия и посланието ще бъде това, което една литургия винаги отправя – "Мирът Господен да бъде с вас". Папата е дошъл да покаже, че България е едно място, от което се излъчва мир – не само към региона, но и към света", каза Н.Впр.Монс. Христо Пройков - председател на Европейската конференция на Католическата църква.

Съвсем скоро очакваме да разберем и дали папата ще премине по улиците на София с папамобила си.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.