"Той не може да остане без мярка за неотклонение", заяви говорителят на главния прокурор

Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Тя му беше наложена от прокуратурата за катастрофата край ГКПП "Маказа", при която загина 6-месечно бебе. Предстои на Местан да бъде наложена друга мярка за неотклонение. "Не може да остане без такава", заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Отнеха временно шофьорската книжка на Лютви Местан

Един от аргументите на магистратите е, че нямали яснота за имущественото състояние на политика. По думите на Арнаудова в момента Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събира доказателства за имотното му състояние. „За това какви недвижими имоти притежава, какви са неговите доходи, какви моторни превозни средства притежава, за да може да предприеме следващото си действие отново по вземане на мярка за неотклонение”, поясни говорителят на главния прокурор. Резултат трябвало да има най-късно в понеделник.

Засега в сила остават други две мерки, наложени на Местан - забрана да напуска страната и отнемане на шофьорската книжка. 

Местан е обвинен за инцидента, при който причини смърт по непредпазливост на 6-месечната Е. А. на 14 април на пътя за Гърция, край село Загорци. 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.