Причината е покачването на нивото на реката

Временният военен мост край село Чомаковци, който в началото на януари Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ предостави на община Червен бряг, трябва да бъде премахнат заради покачване на нивото на река Искър. Това съобщаваот пресцентърa на АПИ. Временното съоръжение беше поставено, за да се осигури връзка на жителите от региона след аварирането на моста при село Горник, част от общинската пътна мрежа.

Втори месец разрушен мост блокира пътя на няколко села?

В края на февруари община Червен бряг завърши ремонта на моста край с. Горник и движението по него беше възстановено за междуселищните и ученическите автобуси, както и за превозните средства до 5 тона. Въпреки че с пускането на движението по общинския път, временният мост вече беше изпълнил предназначението, той беше оставен за ползване докато водите на р. Искър са ниски, посочват от АПИ. 

Радев и Каракачанов са обсъдили възстановяването на моста между Червен бряг и Чомаковци

С покачването на нивото на реката, след снеготопенето, се налага премахване на временното съоръжение, тъй като се застрашава животът и здравето на пътуващите, се казва в съобщението на агенцията. 

Преминаването от и до временния мост се извършва по трасето на третокласния път III-306 Червен бряг - Чомаковци и пътната агенция като стопанин на пътя трябва да предприеме нужните действия за премахване на временното съоръжение от община Червен бряг, уточняват от пресцентъра на АПИ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.