В предаването „На кафе“ Надежда Узунова разказа за усърдната подготовката преди заснемането на филма за папа Франциск, който зрителите на NOVA могат да видят отново тази събота след обедната емисия новини.

„У един журналист винаги се таи любопитство към затворените светове, към затворените общества, към тези, до които се стига най-трудно. А този папа е особено харизматичен. Аз лично го усещам като един от лидерите на нашето време. Един от хората, за които ще се говори след години. Този период от историята ще бъде запомнен с неговата личност. Стигнахме до най-близките му съветници, един от петимата в неговия най-близък кръг – епископ Ариета, един от кардиналите, които са участвали в Конклава, на който той беше избран за Папа.“

„Младостта на папа Франциск е много различна и човек може би не си е представял, че точно такава личност ще стигне до престола на Св. Петър. Папата е бил охранител в нощен клуб, за да се издържа в студентските си години, преподавал е литература, известна е неговата страст към тангото, имал е момиче, което харесвал, една нещастна любов, която обаче му е отворила други врати.“

Зрителите могат да видят отново филма за Папата в предаването „Темата на NOVA”, което ще бъде излъчено в събота веднага след обедната емисия новини.

Още любопитни моменти от обикновения живот на един необикновен човек, вижте във видеото от предаването „На кафе“.

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир