Все още няма окончателно решение за връщането на съпругата му Маринела

Връщат под конвой в България бизнесмена Ветко Арабаджиев. Хотелиерският бос ще бъде екстрадиран от Испания в събота, след искане на нашата прокуратура да ни бъде предаден. Това научи NOVA от свои източници. По-късно през деня информацията бе потвърдена от заместник-главния прокурор Иван Гешев по време на пресконференция. 

Вълчо Арабаджиев е на свобода, гаранцията му е платена

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха задържани през март в градчето Кабрера дел Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Вълчо.

Прокуратурата у нас ги обвинява в данъчни престъпления. Засега обаче ще бъде екстрадиран само Ветко Арабаджиев, тъй като испанският съд все още не е решил окончателно за връщането на съпругата му - Маринела.

"За Маринела не са приключили процедурите в Испания. Съответният съд от Испания е искал допълнителна информация, предоставена е в срок. Това е официалната причина. Неофициално – ангажирали са сериозна защита. Правят всичко възможно да се забави екстрадицията. Шансът е минимален", каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.