Едно състезание в Германия изстрелва Цвети на върха

Тя знае трикове, които дори не предполагате, че съществуват. И спечели най-престижния световен турнир по спорт, който набира все по-голяма популярност - уличният фитнес.

Доскоро Цвети е само едно 18-годишно момиче от България. Но вече впечатли световния спортен елит с уменията на лостове и фитнес трикове, които владее до съвършенство. Едно състезание в Германия я изстреля на върха. 

Тя не позволи на нито една от съперничките да спечели съдийски глас в битките срещу нея. На финала отвя една от най-добрите състезателки с категорична победа - 3:0.

Забележителната победа е от едва второто международно състезание за Цвети. Миналата година в Москва тя спечели сребро, а сега се окичи със злато.

Цвети научава всичко сама - от интернет и от приятели, докато тренират на площадката в квартал "Люлин". 

Като дете тренирала футбол с момчетата пред блока. Най-важната опора в живота е баба й, която се вълнува най-много от успехите на внучка си.

Друг идол в очите на Цвети е легендата на спортната ни гимнастика - Йордан Йовчев, който подкрепя млади таланти в стрийт фитнеса. 

По състезания няма никакво обезопасяване. С други думи - Цвети разчита единствено на себе си, за да не падне от лоста. Тя има свой корoнен номер, с който отвява конкуренцията. 

Повече подробности вижте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.