Специално подбрани екипи от спешни медици ще се грижат за светия отец

Спешна помощ e на крак заради посещението на папа Франциск! Специално подбрани екипи от спешни медици ще се грижат за светия отец и всички вярващи, които искат да се докоснат до него.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ВИЖТЕ ТУК

Д-р Слави Тодоров е един от медиците, получили привилегията и натоварени с отговорността да се грижат за папата на терен. И д-р Делян Георгиев - началник смяна, също е натоварен с привилегията и отговорността да се грижи за папата. Именно той е един от хората, които взимат най-важните решения. И всеки сигнал, подаден на 112 стига до него. Така ще е и по време на визитата на светия отец.

ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ от самолета на папа Франциск

„Засега не ни се е случвало да отговаряме за живота и здравето на папа”, заяви д-р Георгиев.

Но винаги има първи път. Затова и в спешна помощ подготовката е голяма, а екипите, които са ангажирани със здравето на папа Франциск, са специално подбрани.

„В случая сме подбрали екипи, които владеят няколко езика, за да може да се реагира адекватно на чуждестранните граждани, които се очаква да бъдат много”, обясни д-р Георгиев.

ПАПА ФРАНЦИСК НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ОЛЕГ ПОПОВ

Д-р Слави Тодоров е само на 26, но достатъчно голям  в професията. Не се притеснява, че на българска земя животът на папа Франциск ще е в неговите ръце.

„Всеки човек може да опре до нас. Никой не е застрахован, дори папата. Ако, недай си Боже, стане нещо, има хора, които първата една минута ни информират за какво става дума. Това са хора от антуража, негови близки”, обясни д-р Тодоров.

Повече гледайте във видеото

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.