Журналистът Георги Милков коментира новия извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България

Американският президент Доналд Тръмп номинира за извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България Херо Мустафа. Дали ще научи български – ще разберем след няколко месеца, когато смени мисията в Лисабон със София и поеме поста от сегашния американски посланик Ерик Рубен. Какво можем да очакваме от новия извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България коментира пред „Събуди се” журналистът Георги Милков.

Херо Мустафа е новият посланик на САЩ в България

„Прочетох много коментари в интернет, включително и това, че е назначена в отговор на факта, че Ердоган купува ракети С-400 от руснаците. Почетох, че щяло да има кюрдска държава и че тя ще спомага за това. Много от изписаните неща в интернет са повече в кръга на фантасмагориите, отколкото в рамките на това, което се случва при едно рутинно разместване”, каза Милков.

Според него интересното при Херо Мустафа е нейната лична история. „Тя е родена в Ербил, живяла е в бежански лагер. Напуснала е Ирак през 1974г., когато е била на 1 година и няма никакви спомени оттам. Те напускат Ирак, за да избягат от политиката на тогавашния лидер Ахмед Хасан ал-Бакър”, коментира още журналистът.

Президентът връчи орден „Стара планина” на посланика на САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родителите й намират приют и подслон в Северна Дакота. „Наложило се е да работят на три различни работи, спели са в сладкарница за донъти. Имали са изключително труден живот”, разказва Георги Милков.

„Очевидно е, че Херо Мустафа е интересен, забавен и отворен човек. Всичко това предстои да видим, когато дойде в България”, казва още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.