Тя по чудо не полита от виадукт в района на "Витиня"

Преди 10 години тежка катастрофа на АМ „Хемус“ преобръща живота на млада жена, която по чудо не полита от виадукт в района на "Витиня". Въпреки физическите и психически травми, днес жената не изпитва гняв, а иска да благодари.

Историята започва по брутален начин - с една жестока катастрофа, която се случва на АМ "Хемус". По време на тази катастрофа Геновева и нейният спътник едва не губят живота си. Днес няма да търсим виновни, въпреки че през годините жената успява да осъди "Пътната агенция" за това, което се е случило. Днес ще търсим едни хора, нейните спасители, на които тя иска да каже "Благодаря!", за това че в онзи летен ден, преди точно 10 години, не се оказва последния в живота на Геновева и спътника ѝ.

Как да се намалят инцидентите на пътя?

"Пътувахме на мотор и стигаме на един от мостовете на Витиня и при тези 40 градуса асфалтът се е превърнал в 13-сантиметрова бабуна. Тази бабуна удря мотора и след което просто падаме. 10 минути преди инцидента до 10 дни след това не си спомням нищо", каза Геновева. И допълни, че след инцидента е имала счупена база на черепа, сътресение, охузване на мозъчната кора, счупена ключица, фациалис.

"Разказвали са ми, че първата кола зад нас, която е била, веднага спира. Жената, може би мъжът, съпругът ѝ, не съм сигурна, са лекари и ми махат каската, като виждат, че тече кръв от ухото ми. Не се е стигнало до там, аз да се задушавам или хората около мен да не знаят какво да правят", каза още потърпевшата. Тя си спомня, че езикът ѝ е бил изваден преди да дойдат спешните екипи.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.