Повод за реакцията на министъра стана пост във Facebook на оперната певица Дарина Такова

Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на Националното музикално училище в София - Столина Добрева. Повод за реакцията на министъра стана пост във Facebook на оперната певица Дарина Такова.

Боил Банов стана символичен кръстник на НГДЕК

Тя кандидатствала за преподавател в училището, но директорката й обяснила, че като всички кандидати за поста трябва да премине през обявения конкурс. А той включвал изпълнение на 5 произведения в съпровод на пиано. В поста си, световноизвестната оперна певица Дарина Такова обяснява, че от 12 години не е на сцена заради травма на гласните струни, но иска да предаде опита си на учениците в музикалното училище. Боил Банов обяви случилото се за недопустимо и че очаква оставката на директорката още в понеделник. 

 

„Бях съвсем смирена. Не мога да пея и не трябва. Ако пея, все още ще съм по световните сцени, а няма да кандидатствам за учител. Доказателство за това коя съм, е цялата ми световна кариера”, заяви Дарина Такова.

„Г-жа Такова винаги е имала моето огромно уважение. Малко артисти имат подобна биография, но в училището е обявена конкурсна процедура. Конкурсът трябва да бъде проведен, защото в противен случай институцията попада под ударите на закона”, каза още директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков” Столина Добрева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.