28-годишният Иван Йорданов Йорданов е в неизвестност от неделя

Все още няма следа от 28-годишния Иван Йорданов. Мъжът изчезна в неделя сутринта край варненското село Любен Каравелово. Преди това се е чул по телефона с баща си и му е изпратил джипиес координати, къде се намира.

И днес районът се обхожда, а в селото са ходили полицаи с призив към хората да подадат сигнал, ако го забележат. Те са обходили всички села в района. Военна полиция за втори ден се включи в акцията.

Издирват 28-годишен мъж, изчезнал в гора край Варна

В петък към полунощ Иван отива с приятели на парти с лагеруване в изоставено военно поделение. Там има над 150 души.

„Това събитие, което е нерегламентирано, полицията не е била известна, се е състояло на необичайно място. Имало е от различни държави хора, разбираме, че и сцена е имало, силна музика”, обясни Пламен Годеманов, ръководител на полицейската операция.

В събота местните твърдят, че са забелязали Иван. В нощта срещу неделя обаче той потърсил баща си по телефона.

„Бил е малко стресиран, по думите на бащата, Иван казал е, че се е загубил”, обясни Годеманов.

Праща и джипиес координати. Бащата тръгва, но не го намира на посоченото място. И звъннал пак на сина си.

„Иван е бил малко като сънен, не го е познал първоначално. Интересното е, че не е чувал музика, това ни кара да мислим, че вероятно се е отдалечил доста от мястото, където е било това събитие”ы обясни Годеманов.

Цялата гора около поделението е обходена. С помощта на военна полиция са претърсени стари бункери. И бащата на Иван участва в търсенето. Полицаи обхождат и селата наблизо.

В ефира на „Здравей, България” кметът на село Любен Каравелов Иван Димитров обясни, че полицията е разговаряла и с приятелите на мъжа. „Те обясниха, че за последно са го видели в 02.00 ч. през нощта. После той се е отдалечил в гората. Събитието, на което е присъствал, се е състояло на нерегламентирано място. Имало е сцена със силна музика. Присъствали са и хора от други държави. Партито се организирало в затворена Facebook група”, каза още Димитров. В издирвателната акция са включени и кучета.

Днес бе разпитан отново и бащата на момчето. Цялата гора около селото вече е обходена. Полицията ще обиколи и селата в района, за да говорят с местните жители.

Снимка: ОДМВР-Варна

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.