Няма видими следи от насилие по тялото на младежа

Няма данни за насилие над 28-годишният мъж, който беше открит мъртъв в понеделник край Варна. Иван Йорданов изчезна преди седмица, след като отишъл на купон, организиран тайно в социалните мрежи. Тогава се обадил за помощ на родителите си и изпратил GPS координати на бивше военно поделение. Там група младежи се била събрала на купон след тайна уговорка в социалните мрежи.

"Отидох снощи в гората и минах по долния път, където намерих трупа. Ние знаехме, че липсва, но не беше ясно, че е мъртъв. Отидох до него, погледнах го и се обадих на кмета", разказа пред камерата на "Здравей, България" мъж, намерил тялото на 28-годишния младеж.

Цялото село е знаело за издирването. Около 40 души, полицаи и доброволци с кучета са се включили в търсенето. Въпреки това, около седмица, тялото и мъжът не бяха открити до понеделник, когато е намерен мъртъв.

Откриха мъртъв изчезналия край Варна Иван Йорданов

"Вчера, получихме сигнал от наш жител, че е намерил трупа в близост до поделението. Той е на въпросния издирван Иван Йорданов. Миналата седмица получихме сигнал за коли с български и чужди регистрации в близост до селото. Срещнах младежи на 22 и 25 години, нормално облечени", каза кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров.

Той допълни, че има притеснения сред хората в селото и уточни, че поделението не се охранява.

Предстои да бъде направена аутопсия на тялото, за да се разбере каква е причината за смъртта. 

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.