Парапланеристът държи световния рекорд по най-много брой завъртания

Български световен рекорд в акробатичния парапланеризъм. Постижението е на Веселин Овчаров, който направи 613 последователни превъртания във въздуха. 

Това момче живее като в холивудски филм, където има много море, небе и адреналин. Той не търси адреналин, а щастие. Овчаров е видял половината свят отгоре, видял е много екзотични места, но мечтата му си остава да прелети света.

Ново екстремно състезание ще се проведе в небето над Сопот

"Литнах за първи път, когато станах на 17 г. и изпитах невероятно чувство. Родителите ми се притесняваха за професията ми, но след интереса на хората към мен, тогава си промениха мнението за това, с което се занимавам", каза Овчаров за начина, по който е станал парапланерист. Той допълни, че мечтата му е да посети всички континенти.

Овчаров успя да подобри рекорда на испанеца Хорацио Лоренс от 280 превъртания. "Тази мечта исках да я сбъдна преди 10 години, а когато гледах приятеля си Хорацио Лоренс, му казах, че ще отнема рекорда. Установих, че екипировката е много важен фактор", каза още парапланеристът и уточни, че той търси щастието в тази професия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.