Валери Симеонов и Волен Сидеров още не са решили дали ще издигнат кандидат за София, Татяна Дончева ще подкрепи Мая Манолова

Две от партиите в парламента - с регистрация за местните избори. НФСБ и „Атака” предложиха част от кметовете си за страната. И Валери Симеонов, и Волен Сидеров още не са решили дали ще издигнат кандидат за София.

Всеки кандидат за бъдещ кмет да си знае мястото - поиска Валери Симеонов от своите хора. Дали НФСБ ще има човек в София - 50 на 50. „Възможно е да, възможно е не. София е черешката на тортата, оставяме си я като десерт за накрая”, заяви Валери Симеонов. Другите парчета от тортата: двама депутати, зам.-областни управители, но най-много хора от бизнеса и само една жена. 

От партията на Валери Симеонов предупредиха за възможни манипулации в Пловдив, където те държат на Славчо Атанасов.

„Пловдивчани имат една любима фраза: „Лягаме си със Славчо Атанасов, събуждаме се с Иван Тотев”, каза Славчо Атанасов.

Отново скандал в „Обединени патриоти"

„Г-н Атанасов през 2015 година, пък и през 2011 година, загуби с много малка разлика от Иван Тотев. В такива ситуации обикновено загубилият казва, че някакви  гласове са му липсвали”, коментира Тома Биков.

„Ако пак се използват тези отвратителни манипулации в изборния ден, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалицията няма да я има”, заяви Валери Симеонов.

„Смятам, че г-н Симеонов е отговорен човек и това няма да се случи”, посочи Тома Биков.

Партията на бившия партньор на Симеонов - Волен Сидеров, също не е решила дали да се бие на столичен терен. „Още нямаме крайно решение, но е възможно”, каза Сидеров.

„В личен план няма да гласувам за него”, категоричен беше Валери Симеонов.

На тези избори Сидеров иска повече съветници от миналия път. И призна: през 2015 година резултатите на „Атака” били „зле”.

РЕАКЦИИТЕ СЛЕД ШПИОНСКАТА АФЕРА: Скандалът раздели политиците на две групи

За изборите се регистрираха и от „Движение 21”. Татяна Дончева няма да има кмет за София, ще подкрепи Мая Манолова. „Не е въпросът колко е симпатична Йорданка Фандъкова. Тя е много симпатична. Само че Фандъкова е изпълнителен директор на софийската фирма на Бойко Борисов”, каза тя.

Сегашният столичен кмет обясни, че приема изборите за състезание, но не и за битка за власт. Нямало да напуска поста си по примера на Мая Манолова, но ще е в отпуск по време на кампанията. „Това не е кампания, това за мен е работа. Много се извинявам, но ще си свърша работата”, коментира тя.

Последният срок за партиите и коалициите, които искат да участват на изборите, е сряда.

Репортери: Ивета Шилигарова и Велина Сашева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.